Skål til mad og vand
Man kan få mange forskellige skåle, både af plastik, stål og keramik. Der er endda lavet skåle direkte til spaniels, hvor de kan holde ørerne udenfor. Det er også en mulighed, at fodre hunden på jorden, stuegulvet eller ved hjælp af aktiveringslegetøj. Dette kan hunden få meget tid til at gå med, og bliver her både aktiveret og mæt på samme tid.
Line og halsbånd
Det er ofte en god ide at skifte halsbånd og line hen af vejen. Så i starten kan det anbefales at købe et forholdsvis billigt halsbånd, da hunden er nødt til at skifte størrelse to til tre gange igennem de første år. Man skal også tænke på, at en lille hvalp kan have svært ved at slæbe rundt på en stor og tung line, og det kan også her anbefales, at man i starten har en lille line, passende til halsbåndet evt. uden forskellige længder, da det oftest er metallet på disse som vejer.
Flere steder kræves det at man har en ’almindelig line’ til hvalpen, når man skal til træning, da det er svært at træne med en flexline.
Man kan overveje, om det er bedre for en hund, at den har sele på i stedet for halsbånd, eller måske endda begge dele, da de kan få problemer med ryg og nakke, hvis de trækker meget i halsen. Ved en sele fordeles trykket mere.
Hundetegn
Det står i lovgivningen, at hvalpen skal bære halsbånd og hundetegn når den er 4 mdr. Man kan købe eller bestille hundetegn hos de fleste dyrlæger. Det er derfor nemt at huske på, hvis man vil købe et, den dag hvalpen er inde til sin 12 ugers vaccination. På dette hundetegn skal der stå ejers navn og adresse, hvad der ellers står på tegnet er op til ejeren. Man skal være opmærksom på at hvis hunden løber væk og ikke bærer enten halsbånd eller hundetegn, kan man få en bøde.
Hundekurv
Man kan få mange forskellige slags hundekurve og det er meget forskelligt hvad folk vælger. Fletkurve er ikke at anbefale, da det kan skade hvalpen hvis den tygger i den og får det ned i tarmene eller andet. Noget man skal have i tankerne, er om kurven kan rengøres og holde i længere tid. Da det hurtigt bliver et sikkert sted for hunden, skal den ikke skiftes ud, hver gang hunden vokser, eller fordi den bliver for hurtigt slidt.
Børste/Klosaks
Da man i den tidlig alder kan begynde, at vænne hvalpen til at blive børstet og tjekket, er det godt at have det mest basale hjemme til tilvænningen.
Selvom hvalpen ikke har særlig lang pels, når man får den hjem, skal den stadig tilvænnes til at stå eller ligge stille når pelsen skal ordnes. Det er dog en god ide, hvis hvalpen kan begge dele, især hvis man gerne vil udstille.
Der er mange hunde, som bliver nervøse når de skal have klippet kløer og ender med at skulle have en afslappende sprøjte hos dyrlægen. Dette kan man undgå ved at vænne hvalpen til følelsen af en klosaks ved poterne, lyden af en klosaks og generel berøring af poterne.
Bur
Det kan være en god i de at præsentere hvalpen for et bur, dog er det vigtigt at det, ligesom hundekurven, ikke bliver brugt som straf. I stedet skal man prøve at gøre buret så hyggeligt og trygt for hvalpen som muligt. Hvis dette lykkedes, er det noget man kan nyde godt af resten ad dens liv, da buret både kan bruges som sikkerhed i bilen, tages med ud, på ferie eller på udstilling.
Legetøj og tyggeben
Det er en god ide at købe mindre tyggeben til hvalpen, især når den skal til at skifte tænder. De såkaldte ’politistave’, som man kan få i flere forskellige størrelse, er specielt gode, da der ikke er nogle knuder eller andet, da nogle hunde har tendens til at sluge disse stykker til sidst og kan komme i vanskligheder.
Når det kommer til legetøj kan man købe det man synes. Det er dog igen godt, at købe et par tove som hvalpen kan tygge i når den skal skifte tænder. Man skal passe på med at bruge bamser der er plastik øjne eller andet som hvalpen kan få galt i halsen. Det er en god ide, både med almindeligt og aktiveringslegetøj, at man holder øje med hvalpen de første par gange hvor den leger med det. Her kan man se, om den hurtigt bider det i stykker eller andet, som man ikke ønsker at den skal gøre med det.
Forsikring
Der er både lovpligtige og anbefalede forsikringer.
Det er lovpligtigt at have en ansvasforsikring på sin hund. Dette er hvis der skulle ske en ulykke forårsaget af hunden eller hvis den på anden måde gør skade på andre dyr eller mennesker. Denne kan man oftest få hos sit eget forsikringsselskab eller hos et selskab som specialisere sig i dyr.
En sygeforsikring er ikke lovpligtig, dog er det noget som kan anbefales. Dette er også en forsikring man oftest kan tegne igennem ens eget forsikringsselskab eller et specialiseret et. Her kan man ofte få en vis mængde rabat hvis man har begge forsikringer samme sted.
En ting som er vigtig at huske er dog, at tjekke hvad de dækker, hvor meget de dækker, hvor længe, hvilke sygdomme, hvor lang en behandlingsperiode er og hvad selvrisikoen er på.
Eksempler for forsikringsselskaber:
Agria, Dyrekassen Danmark, Top Danmark, Tryg, If, gartnersforsikring mf.
INFO OG GODE RÅD
Det kan være en god ide, at have købt det meste til hvalpen, inden den flytter ind.




